Het Lekkere Westen

Het Lekkere Westen

20/9/2017 - We zijn geselecteerd met 131 andere chefs die de liefde voor West-Vlaamse producten niet onder stoelen of banken steken. Check www.hetlekkerewesten.be, neem deel aan de wedstrijd en win misschien een etentje voor 2 personen!

Over ons: Chef-kok Dave Debal - Het Lekkere Westen

Holiday

Holiday

28/07/17 - Holiday, Tuscany, Slow Cooking

Lunch

Lunch

14/04/2017 - Porchetta / asperges / erwt / mimolette / oregano. Thx La Tomaterie voor het topproduct.

Cadeaubon Villared

Cadeaubon Villared

Op zoek naar een leuk cadeau? Gevonden!

Schenk een waardebon van Villared ;-)
Bestel snel en makkelijk online

Lunch

Lunch

18/04/2017 - Brandade / kabeljauw / aubergine / sucrine / groene selder / hangop

Kalfzwezerik

Kalfzwezerik

29/03/2017 - Kalfzwezerikkroketjes in wording, moeten er nog ris de veau's zijn? Véél stukjes

Toasti

Toasti

15/03/2017 - Toasti met Appenzeler en zwarte woud, bulgur en gepekelde groentjes

Vermeld in de Bistronomie-gids!

Vermeld in de Bistronomie-gids!

20/01/2017 - Bedankt voor de toffe vermelding :-)

Bekijk onze vermelding

Breydel

Breydel

28/02/2017 - Breydel/savora/humus/appel/linzen uit Puy

Nieuw gerechtje

Nieuw gerechtje

13/01/2017 - Nieuw gerechtje: Kabeljauwwangen, aubergine, paarse bloemkool, boterraap, crème van waterkers en sausje met mierikswortel.

Gespot in Venuez Magazine: Villared

Gespot in Venuez Magazine: Villared

05/07/2016 - "Villared is sinds 2004 een begrip in het West-Vlaamse Izegem en omstreken. Het restaurant kreeg na twaalf jaar een volledige update opdat de vlotte, hedendaagse stijl van de keuken zich in het design zou weerspiegelen."

Lees meer

Op het menu

Op het menu

26/09/2016 - Heerlijke cepekes, crème van witte bonen, jus van bonenkruid en geschaafde truffel. Nog enkele weken op onze kaart terug te vinden.

Villared in Goesting Magazine

Villared in Goesting Magazine

29 juni 2016 - Dankjewel Goesting Magazine voor de lovende woorden: "Chef Dave Debal en gastvrouw Katja Berus maken doorheen de ganse avond indruk met de uitstekende Villared-keuken en dito bediening."

Beoordeling: 5 sterren.
Eten: 9/10, Service: 9/10, Comfort: 9/10.

Lees het artikel

Villared restyled!

Villared restyled!

31/05/2016 - Welkom in ons nieuw interieur, een warme en gezellige mix van hout, stof en tegeltjes. Een clash tussen oud en nieuw!

Ontdek onze nieuwe menukaart

Bekijk de sfeerbeelden

Sneak preview

Sneak preview

28 mei 2016 - Sneak preview nieuw interieur

Vanaf 31 mei zijn we opnieuw open!

Zomerse Lunch

Zomerse Lunch

8 juni 2016 - Lekker zomers lunchke vlaswijting, quinoa, gegrilde courgette, crème van zurkel, radijs en tomaat

05/02/2016 - Nieuwe apéro

Apéro 'Negroni': 1/3 Campari - 1/3 Gin - 1/3 Vermouth

Menu Patron

Menu Patron

28/01/2016 - Menu Patron: Gebrande makreel, rode biet, hangop, venkel, basilicum olie en pane carescau.

Holsteiner Dry Aged

Holsteiner Dry Aged

13/01/2016 - Holsteiner dry aged by Hendrik Dierendonck

De Gouden Vork 2015

De Gouden Vork 2015

17/12/2015 - De Gouden Vork 2015... mooie commentaren :-)

 

"Chef Dave Debal en echtgenote Katja Berus zijn twee jonge, zeer getalenteerde en super ambitieuse personen, die de huidige gastronomie extra dimensie en kleur weten te geven, en dit aan betaalbare prijzen."

Lunch

Lunch

22/09/2015 - Lunch voorgerecht pata negra, handgerolde couscous en ras al hanout, zandwortel en mizuna

Special 'Amayna' evening

Special 'Amayna' evening

31/08/2015 - Thx a lot Amayna for the great wines and your presence!

De zon in je bord en glas.

De zon in je bord en glas.

15/05/2015 - Ceviche/zwarte olijf/kappers/limoen. Heerlijk met onze Amayna sauvignon blanc.

Menu Patron

Menu Patron

29/04/2015 - Rilette van konijn en ganzenlever, knolselder, mosterd en zuurdesem

Terras staat klaar!

Terras staat klaar!

14/04/2015 - Lekkere gerechtjes op gezellig terrasje, meer moet da niet zijn.

Asperges

Asperges

14-04-2015 - Asperges, lekker!

Weekend Knack over Villared: 'Lekkere keuken aan verteerbare prijzen'. We zijn trots!

Weekend Knack over Villared: 'Lekkere keuken aan verteerbare prijzen'. We zijn trots!

03/12/2014 - Tien jaar terug verbouwden Dave Debal en Katje Berus een computerwinkel tot een modern eethuis. Villared viel meteen in de smaak en dat komt door de sfeer, omdat Dave Debal kan koken en weet wat lekker is en omdat de prijzen door de beugel kunnen. Katja Berus, die eigenlijk tandtechnicus van beroep is, ontvangt de gasten. Dave Debal, die het vak leerde bij Ducasse in Parijs, is geïnteresseerd in moderne gastronomie en beheerst de laatste technieken. Hij behandelt eersteklas producten met respect. Alles wat wij proefden was actueel en had smaak. Wij bestelden het menu Bib Gourmand met keuze (35 euro)....

Lees het volledige artikel 

 

Beoordeling Weekend Knack:
Keuken: 8/10
Comfort: 7/10
Bediening: 7,5/10
Prijs-kwaliteit: 8,5/10

Hoppescheuten

Hoppescheuten

23/03/2015 - Hoppescheutjes, hoeve-ei, kwartelei, schorseneer en mousseline 😋😋

Kaaskroketten

Kaaskroketten

20/02/2015 - Voor kleine én grote kindjes. Kaaskroketten van 4 soorten kaas, lekkerrrrr!

Rubia Gallega

Rubia Gallega

09/01/2015 - 't is van 't beste! Merci aan Slagerij Dierendonck

Meat Love!

Meat Love!

Leverancier van ons rundsvlees is Hendrik Dierendonck. Zowel hij als wij raden u aan het bleu of saignant te eten. Dit om de sappen en smaken volledig te bewaren.

Lunch

Lunch

20-10-2014 - Tartare west vlaams rood rund, condiment van ajuin, mierikswortel en beukenzwam met piment d'espelette

Bekijk onze lunchformules

Thais

Thais

18/11/2014 - Voila ons eerste Thais brouwseltje, tom ka kai, citroengras, kaffirlimoen, koriander en cocos

Menu patron

Menu patron

05/12/2014 - Menu patron voor vandaag: San Daniele ham, remoulade en crème van ganzenlever daarna geconfijte varkenswangen, raapjes, vijg, rode kool en saus van rode wijnmosterd.

Villared Team

Villared Team

Uw gastvrouw en chef ... Katja en Dave!

Gerechtje

Gerechtje

09-09-2014 - Ravioli gevuld met zeebaars, rozemarijn en ricotta. Daarbij cepes, erwt en jus van cepes.

Ricottaflan op villaredse wijze

Ricottaflan op villaredse wijze

05/09/2014 - Ricottaflan op villaredse wijze met erin pijnboompitten, verse dadels en sechuanpeper daarbij zacht gegaarde en gegrilde Mechelse koekoek, mango en beukenzwam met piment d'espelette

Nieuwe suggesties

Nieuwe suggesties

15/08/2014 - Nieuwe suggesties... klaar om te vlammen!

Lekker zomers

Lekker zomers

14/07/2014 - Burata/avocado/tempura van prei/rozemarijnolie. Lekker zomers en omdat het niet altijd vlees of vis hoeft te zijn!

Lunch voorgerechtje

Lunch voorgerechtje

08/07/13 - Venkel, currie-olie, sesam

Garnaalkroketjes

Garnaalkroketjes

19/06/2014 - Voila se, met liefde gemaakte garnaalkroketjes

Terras

Terras

07/06/2014 - Gezellig buiten tafelen@villared!

Lekkere lunch

Lekkere lunch

04/06/2014 - Lunch: Kalfskroon, zwarte wortel, crème van ui, verse erwt en kruidenboter. Als afsluiter: huisgemaakte boule de berlin 

Geluiddempend plafond

Geluiddempend plafond

01/06/2014 - Sinds enkele dagen een geluiddempend plafond.
Supercontent: rustig tafelen ;-)

Verse kruiden

Verse kruiden

29/04/2014 - Verse kruiden dankzij Katja se, goe gedaan!

De Leenstraat: het culinair walhalla van Izegem

De Leenstraat: het culinair walhalla van Izegem

14/03/2014 - Reportage verschenen in Krant van West-Vlaanderen.

Wintertruffel

Wintertruffel

18/02/2014 - Tagliatelli huisgemaakt - jus en schuim van champignon - dikke laag wintertruffel

Dessert

Dessert

18/01/2014 Apfelstrudel anno 2014

Apfelstrudel, schuim van kaneel, ijs van amandel.

bekijk de kaart 'hartig en zoet'

First dish 2014

First dish 2014

06/01/2014 Forel, dressing citroengras en koriander, kruidenolie en rammenas

Menu Bib Gourmand

Menu Bib Gourmand

23/11/2013 Hoofdgerecht:

Zeebaars, romanesco, gnocchi, crème van erwt, koriander en dashi bouillon.

bekijk de Bib-Gourmand menu

Kalfskop

Kalfskop

20/11/2013 Kalfskop, pickles, chioggia biet en kervel

Witte pens

Witte pens

27/10/2013 Voorgerecht:

Escargot de namur - witte pens - aardpeer - schuim van bonenkruid

Gerookte paling

Gerookte paling

22/10/2013 Voorgerecht:

Makreel - gerookte paling - mascarpone - rode biet

Lunchmenu 'Patron'

Lunchmenu 'Patron'

24/10/2013  Lunch @ Villared:

Brandade van kabeljauw, geconfijte tomaat, olie van basilicum

Lunchformules

Einde pluk

Einde pluk

de opbrengst van 1 rank is niet slecht dit jaar

 

Mira - Tripel Hop

Mira - Tripel Hop

01/10/2013  Goudblond, hoppig bier van hoge gisting, nagisting op fles, 6.5%

In de media

In de media

Volg restaurant Villared in de media...

Persmap restaurant Villared

Terras

Terras

26/09/2013 De druiven op het terras zijn klaar om te oogsten.

Gerijpt vlees

Gerijpt vlees

'Dry aging' geeft het vlees een nog betere smaak, maakt het malser en doet de vetten gemakkelijker smelten. Dit gebeurt bij een luchtvochtigheid van max. 60% in speciaal ontworpen rijpingskasten.

Dessert

Dessert

12/07/2013 Aardbei, zanddeeg, citroencrème en geconfijte bergamot.